Barstow – Santa Monica (Los Angeles)

Het was een beetje al een weemoedige dag vandaag, maar ook weer niet. Het einde van onze reis komt steeds naderbij, en we gaan dat doelwit, de Pier van Santa Monica vandaag bereiken.

We gaan (ook letterlijk het stopwoord van reisleider Jan) verder door de Mohave Woestijn, nog even langs Elmer’s Bottle Tree Ranch in Oro Grande, tot we ineens in weer een andere wereld belanden, in de bergen, waar langzaam meer vegetatie te vinden is en het droge woestijnachtige verdwijnt.

We komen aan in Wrightwood, in het Angeles National Forest. Vanaf hier mogen we rustig op eigen gelegenheid 32 miles afleggen door de bossen. Prachtig! Helaas waren hier ook de bosbranden, enkele weken geleden, maar ik verwacht, dat het hier weer snel wat groener gaat worden. De weg kronkelt omhoog en omlaag door de bergen, goed voor diverse foto-momenten.

We stoppen bij Newcomb’s Ranch voor lunch, maar die kunnen niet snel genoeg leveren, Charles en zijn zonen waren er als eersten, en die wachten al 45 minuten op hun eten. We rijden door, nog 25 miles op eigen gelegenheid door de prachtige natuur, en dan even wat eten en drinken bij een pompstation in La CaƱada Flintridge en de laatste briefing voor we doorrijden naar Santa Monica.

Dan rijden we verder, de superdrukke en 8 banen brede snelwegen van Los Angeles op. Dicht bij elkaar rijden, in baksteen formatie, is het devies om elkaar niet kwijt te raken. Uiteindelijk zien we de afslag Santa Monica, de spanning om niet op het laatst nog te crashen schakelt om naar een brok in mijn keel… we rijden nog een stuk door de stad, en dan zie ik in de verte de boog, die de Pier aanduidt… mijn ogen tranen…

Nog even verder, naar de parkeerplaats… Daar aangekomen stappen we gezamenlijk af, we vliegen elkaar om de halzen, we zijn allemaal geemotioneerd, we hebben deze monstertocht, die prachtige tocht door de US, helemaal uitgereden. En mijn  bucketlist is vanaf nu leeg… Respect voor allemaal!

Uiteraard lopen we met zijn alle  de Pier op, waar het “End of Trail” bord staat, voor de fotografische bevestiging. Nog even rondkijken, de laatste souvenirs kopen, het ontvangen van de Route66 wing van Jan en dan rijden we weer achter Jan aan, naar ons laatste hotel, waar we ook de motor zullen achterlaten.

We douchen, reorganiseren de bomvolle koffers nog verder, en gaan om 19:30 uur gezamenlijk eten bij de lokale buffet chinees. Een waardige afsluiting. Morgen al vroeg naar het vliegveld, nu is het bedtijd…

2016-10-30-18_09_55